ADO pakt weer laatste strohalm en wint ook van PEC

9 mei 2021, 16:42

ADO Den Haag heeft zondag goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen met 0-1. De Hagenezen staan nog altijd laatste, maar hebben nog maar een puntje achterstand op concurrent VVV-Venlo. Het gat met nummer zestien FC Emmen is twee punten. Met nog twee speelronden te gaan is de spanning zodoende om te snijden in de kelder van de Eredivisie.

ADO begon de wedstrijd hoopvol: concurrent FC Emmen verloor even daarvoor met 0-4 tegen FC Groningen en dus had de ploeg het in eigen handen. PEC Zwolle begon de wedstrijd met veel balbezit en dit leidde al na drie minuten tot een goede kans. Nadat Jesper Drost goed het overzicht hield, gaf hij de bal aan Pelle Clement. Die schoof de bal rakeling naast. Na het goede begin van de thuisploeg was het na dertien minuten plotseling raak aan de andere kant. Na een goede solo van Bobby Adekanye schoot hij knap raak in de linkeronderhoek.

De snelle achterstand leek PEC Zwolle vervolgens niet erg te deren, want de ploeg bleef op een laag tempo doorspelen. Een aantal keren was Abdenasser El Khayati gevaarlijk voor ADO met schoten van afstand. Pas vlak voor rust kwam PEC Zwolle echt in de buurt van het ADO-doel, met kopballen van Yuta Nakayama en Slobodan Tedic. Beide kansen gingen echter recht in de handen van ADO-keeper Martin Fraisl.

Pherai was een kwartier voor tijd nog wel gevaarlijk met een hard schot op de paal, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. Ook ADO kwam niet meer tot een grote kans en zo was de treffer van Adekanye na een kwartier spelen genoeg voor de overwinning. ADO blijft hoop houden om niet direct te degraderen en komt dichter bij VVV-Venlo en FC Emmen. Voor PEC Zwolle, dat op een veilige dertiende plek en in theorie nergens meer voor speelt, was dit een wedstrijd om snel te vergeten.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Xavier Mous 6, Destan Bajselmani 6.5 (83. Marc Olivier Doué –) , Yuta Nakayama 6, Thomas Lam 6, Kenneth Paal 6.5, Thomas van den Belt 6.5, Mustafa Saymak 6, Rico Strieder 6 (62. Immanuel Pherai 6), Jesper Drost 6.5 (62. Benson Manuel 4.5) , Slobodan Tedic 5 (62. Reza Ghoochannejhad 5), Pelle Clement 6

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6.5, Milan van Ewijk 6.5, Gianni Zuiverloon 6.5, Shaquille Pinas 6, Boy Kemper 5.5 (46. Daryl Janmaat 6) , Kees de Boer 6 (63. Marko Vejinovic 6), Abdenasser El Khayati 6.5, John Goossens 6, Bobby Adekanye 7 (63. Amar Catic 5.5) , Jonas Arweiler 5.5 (74. Cain Seedorf 6), Youness Mokhtar 6.5 (86. Juan Familia-Castillo -)

Man of the match: Bobby Adekanye

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen