Sensationele degradatiekraker levert RKC en VVV weinig op

8 mei 2021, 23:05

In een doelpuntrijke wedstrijd hebben VVV en RKC elkaar zaterdagavond op gelijke hoogte gehouden. De wedstrijd schommelde heen en weer en beide ploegen maakten op momenten aanspraak op de overwinning. Een winnaar kwam er echter niet en met het punt schieten beide ploegen weinig op in hun strijd tegen degradatie.

De Koel was in speelronde 32 het decor van een ware 'zespuntenwedstrijd'. VVV-Venlo verloor inmiddels al twaalf wedstrijden op rij, en stond daarom voorafgaand aan de wedstrijd op de zeventiende plaats. Een overwinning op RKC, dat slechts twee punten boven de degradatiestreep stond, was dan ook noodzakelijk voor mogelijke handhaving in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim, die vandaag tóch kon beschikken over Sylla Sow, had in de strijd om handhaving de punten echter ook hard nodig.

De thuisploeg kende een bliksemstart. Nadat de ploeg van Jos Luhukay binnen een minuut al enige dreiging toonde, was het Giorgos Giakoumakis die na een goede voorzet van Vito van Crooij na bijna twee maanden eindelijk weer eens scoorde. Zo maakte het Griekse deel van het Venlose koningskoppel alweer zijn vijfentwintigste doelpunt, terwijl Vito van Crooij zijn negende assist van het seizoen gaf. Daarna nam RKC de overhand, en hoewel de ploeg uit Waalwijk aanvallend weinig klaarspeelde, stonden ze na een kwartier voetballen alweer op gelijke hoogte. AZ-huurling Thijs Oosting was de gevierde man, nadat hij uit de rug van twee VVV-verdedigers goed werd weggestuurd en oog in oog met Thorsten Kirschbaum niet faalde.

In de tweede helft kroop VVV iets meer uit haar schulp, maar bleef RKC nog steeds de meest aanwezige ploeg. De bezoekers creëerden meer kansen, en waren met een kopbal op de paal van Sylla Sow zeer dicht bij een hernieuwde voorsprong. De grootste kans aan andere zijde was voor Van Crooij, die na een goede actie de bal in tweede instantie via Kostas Lamprou naast schoot. De nervositeit bleef echter aanwezig in het spel van beide ploegen, wat te zien was in enkele misverstanden en momenten van onoplettendheid. Bijna leidde verlies van concentratie bij RKC tot een 'Liverpool-esque' doelpunt van Giakoumakis bij een snel genomen corner, maar tot grote opluchting van Lamprou miste de Griekse spits de bal volledig.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5,5; Leon Guwara 5 (66. Lukas Schmitz 5,5), Kristopher da Graca 5, Tristan Dekker 6, Tobias Pachonik 5,5; Vito van Crooij 7, Simon Janssen 5 (74. Torino Hunte -), Danny Post 5, Joshua John 5 (74. Yahcuroo Roemer -); Georgios Giakoumakis 5,5, Zinedine Machach 5 (85. Jafar Arias -).

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6; Thierry Lutonda 5, Ahmed Touba 5,5, Melle Meulensteen 6, Juriën Gaari 4,5; Anas Tahiri 5 (72. Sebbe Augustijns -), Vurnon Anita 5,5, Richard van der Venne 5,5 (88. Hans Mulder -); Cyril Ngonge 5,5 (88. Lennert Daneels -), Sylla Sow 5 (60. Finn Stokkers 5), Thijs Oosting 5 (88. Ola John -).

Man of the match: Vito van Crooij

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen