Sow vrijgesproken na beroep RKC, dat kritisch is op KNVB

7 mei 2021, 10:25

RKC Waalwijk heeft goed nieuws ontvangen vanuit Zeist. Aanvaller Sylla Sow is namelijk vrijgesproken, nadat RKC in beroep was gegaan tegen zijn rode kaart. Hij kan komend weekend zodoende meespelen in de belangrijke wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Sow kreeg de rode kaart zaterdag van Dennis Higler na een duel met Timo Letschert. Higler vond dat Sow een trappende beweging maakte en stuurde hem van het veld. De aanklager betaald voetbal deed hem vervolgens een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. RKC is echter in beroep gegaan en dat heeft succes gehad.

"Ik zie niet echt een schoppende Sow. Hier hoef je geen rood voor te geven", zei trainer Fred Grim na afloop. RKC heeft zodoende alsnog gelijk gekregen. Frank van Mosselveld, algemeen directeur, vindt het een goede beslissing. Toch houdt hij gemengde gevoelens over aan het besluit. "We zijn heel blij dat hij is vrijgesproken, maar vinden het kwalijk dat zowel de VAR als de aanklager niet al zag wat wij zagen. Op geen enkel beeld is te zien dat Sylla een trappende beweging maakte. De VAR is niet voor niets in het leven geroepen, maar dan moeten we er wel met zijn allen voor zorgen dat daar onafhankelijke, deskundige mensen zitten. Oud-scheidsrechters bijvoorbeeld", zegt hij tegen BN De Stem.

RKC gaat zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo, dat twaalf duels op rij verloren heeft in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen