PSV dient VVV tiende nederlaag op rij toe en staat weer naast AZ op tweede plek

11-04-2021 16:22 Laatste update: 16:25
71

PSV is zondagmiddag niet in de problemen gekomen bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Roger Schmidt won in De Koel met 0-2 door goals van Cody Gakpo en Donyell Malen en staat weer naast AZ op de tweede plek.

AZ rekende zaterdagavond af met Sparta (2-0), waardoor PSV moest winnen om op doelsaldo weer over de concurrent uit Alkmaar heen te gaan. Dat lukte: de Eindhovense ploeg hoefde niet groots te spelen om VVV een nieuwe nederlaag toe te dienen.

Na een klein kwartier werd de score geopend door Gakpo. De aanvaller, regelmatig gelinkt aan een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal, was trefzeker na een hakje van international Malen. Het was één van de spaarzame PSV-kansen in de eerste helft, omdat VVV compact stond.

Toch forceerde PSV al vroeg in de tweede helft de beslissing: Malen verdubbelde de voorsprong in Venlo door een lage voorzet van Denzel Dumfries binnen te lopen. PSV had vervolgens geen enkele moeite meer om VVV van het lijf te houden. In de slotfase maakte Armando Obispo nog zijn rentree na lang blessureleed.

Door de overwinning staat PSV weer op de tweede plaats in de Eredivisie met evenveel punten als AZ en een beter doelsaldo. Ajax, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft, heeft acht punten meer. Schmidt heeft de titelrace al min of meer opgegeven, zo liet hij vrijdag weten.

VVV blijft vijftiende en ziet door de tiende opeenvolgende competitienederlaag het degradatiespook naderen. Tot overmaat van ramp is Giorgos Giakoumakis na een onnodige overtreding op Olivier Boscagli geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Sparta.