Oussama Tannane (l) viert de 2-0
NOS Voetbal

Vitesse zet VVV in matig duel opzij en bereikt tweede bekerfinale in vier jaar

Vitesse heeft voor de tweede keer in vier jaar de finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In het eigen Gelredome werd VVV in een matig duel met 2-0 verslagen. Het wordt voor de Arnhemmers de vijfde bekerfinale uit de clubgeschiedenis, en de tweede in vier jaar. In 2017 mocht Vitesse de prijs ook mee naar huis nemen.

Vitesse en VVV troffen elkaar al twee keer in de competitie dit seizoen. In Venlo won VVV met 4-1, afgelopen weekend was Vitesse met dezelfde cijfers het sterkst in de Gelredome.

Dit keer begonnen beide ploegen nerveus aan het duel en bleven ze vooral afwachtend. Beetje bij beetje wist Vitesse echter de regie naar zich toe te trekken en wat kansen te creëren.

Een schot van Maximilian Wittek ging over en na een knappe actie van Riechedly Bazoer maaide Armando Broja van dichtbij over de bal heen. Ook Matus Bero wist tot twee keer toe de score niet te openen. VVV noteerde aan de andere kant geen enkel schot op doel in de eerste helft.

Matus Bero schermt de bal af namens Vitesse

Direct na rust was het wel VVV dat de kans kreeg om op voorsprong te komen. Na een scherpe counter stoomde eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis (23 goals) op naar het strafschopgebied, kapte net een keer te veel, maar kon uiteindelijk toch schieten. Zijn inzet ging echter nipt naast.

Ondanks de grote kans van Giakoumakis bleef het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde: Vitesse had de bal en VVV verdedigde vooral. Grote kansen voor de ploeg van trainer Thomas Letsch bleven uit.

Tannane

Een kwartier voor tijd was het wel raak voor Vitesse. Uit een voorzet van Oussama Tannane kopte Broja de bal achter doelman Thorsten Kirschbaum. VVV wist vervolgens in aanvallend opzicht weinig meer voor elkaar te krijgen.

Het was Tannane die voor een schitterend toetje zorgde. Met een prachtig afstandsschot in de kruising zorgde hij voor de eindstand. Namens VVV schoot Torino Hunte aan de andere kant nog op de paal.

De bekerfinale wordt op 18 april gespeeld in de Kuip in Rotterdam. sc Heerenveen of Ajax zal dan de tegenstander zijn van Vitesse.