De Koning ziet baan bij Jong AZ wel zitten: "Lekker dicht bij huis"

28 februari 2021, 10:02

VVV-Venlo maakte deze week bekend dat Hans de Koning aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Eredivisionist. In goed overleg hebben de club en trainer besloten om in de zomer uit elkaar te gaan. Het betekent dat De Koning op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Een terugkeer bij zijn oude club AZ ziet hij wel zitten.

Door ESPN wordt De Koning na afloop van de 4-1 nederlaag bij Vitesse in verband gebracht met de vacante trainerspositie bij Jong AZ. Michel Vonk zwaait komende zomer af als coach van de Alkmaarse beloften. "Er zijn nog wel wat andere clubs die een trainer zoeken. Iedereen suggereert en speculeert, maar er speelt nu niks. Ik hen tien jaar in Alkmaar gespeeld. Ik ben er trainer geweest, heb er alles gedaan. Het zou een hartstikke mooie uitdaging zijn, lekker dicht bij huis", reageert De Koning.

VVV-Venlo won een maand geleden met 4-1 van Vitesse, maar bleek zaterdagavond een maatje te klein voor de Arnhemse formatie. "Ik moet mijn ploeg een compliment geven. Buiten de eerste vijf minuten hebben we in de eerste helft goed gespeeld. We waren op een gegeven moment aardig aan het ballen en kwamen verdiend op 1-1. Er was niks aan de hand, tot het moment van Bazoer", aldus de trainer.

Komende dinsdag neemt VVV-Venlo het opnieuw op tegen Vitesse. Dan is een plek in de bekerfinale de inzet van de ontmoeting. "We staan nu quitte. Het zou mooi zijn als wij de betere ploeg zijn in onderlinge wedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen