Vitesse eindigt dramareeks met ruime zege op VVV

27 februari 2021, 21:55   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 22:47

Vitesse heeft na vijf wedstrijden zónder overwinning eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. VVV-Venlo werd zaterdagavond met ruime cijfers over de knie gelegd: 4-1. Na een moeizame eerste helft, met goals van Loïs Openda en Giorgos Giakoumakis, maakten de Arnhemmers in de tweede helft het verschil. Riechedly Bazoer, Sondre Tronstad en Armando Broja zetten hun naam op het scorebord.

Exact één maand geleden kruisten Vitesse en VVV-Venlo de degens in Limburg. Het eindigde toen in een spectaculaire 4-1 overwinning voor de thuisploeg mét een absolute hoofdrol voor Giorgos Giakoumakis. De spits nam álle Venlose treffers voor zijn rekening en is dit seizoen van ongekende waarde voor de ploeg van Hans de Koning. Vitesse was dus voldoende gewaarschuwd voor de Griekse doelpuntenmachine en wist dat het vanaf minuut één scherp moest zijn.

Dat leek te zijn binnengekomen bij de ploeg van Thomas Letsch. Vitesse begon geconcentreerd aan het treffen met VVV en dat resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer. Broja troefde de Venlose verdediging af, behield het overzicht, vond Openda die via de onderkant van de lat raak knalde: 1-0. Vitesse bleef het meest actief en liet VVV erachteraan hobbelen. Via Oussama Tannane en Matusz Bero had het de voorsprong kunnen verdubbelen, maar dat gebeurde niet.

De thee leek vooral Vitesse goed te hebben gedaan. De thuisploeg begon namelijk, net als in de eerste helft, scherp. Zo was Broja direct gevaarlijk met een snelle actie, maar zijn schot werd gepareerd door Thorsten Kirschbaum. Aan de andere kant kon Zinédine Machach, na een goede actie, doorlopen richting het Arnhemse doel, maar schoot uiteindelijk echter wild over. Vitesse was in diezelfde minuut via een kopbal Jacob Rasmussen dichtbij een nieuwe voorsprong. Die kwam er uiteindelijk alsnog via Bazoer, die na snel combinatiespel de kruising vond: 2-1.

VVV kroop nog altijd niet volledig uit de schulp, maar had nog altijd Giakoumakis in de gelederen. De Griek loert, in welke omstandigheden dan ook, altijd op een kans. Ook nu was daar weer zo'n moment. Ineens was daar de vrije doortocht voor Giakoumakis die uiteindelijk verzuimde om de bal over Remco Pasveer heen te lepelen. Dat bleek een dure misser te zijn want luttele minuten later zorgde Tronstad voor de 3-1. Hij zag zijn schot via Tobias Pachonik in het doel belanden. Het Venlose verzet was definitief gebroken en via een intikker van Broja stond er, net als in Venlo, een eindstand van 4-1 op het scorebord.

Door de overwinning komt Vitesse op een totaal van 45 punten. Het blijft daardoor actief in de top-vijf. VVV blijft steken op 22 punten, maar zag Giakoumakis wel weer een doelpuntje bijschrijven. Aankomende dinsdag treffen beide ploegen elkaar in de halve finale van het bekertoernooi.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remco Pasveer 6.5; Eli Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6.5 (80. Tomáš Hájek -) , Jacob Rasmussen 6; Maximilian Wittek 6, Sondre Tronstad 6 (85. Thomas Bruns -), Oussama Tannane 5.5; Matusz Bero 5.5 (85. Patrick Vroegh -), Armando Broja 6.5 (85. Noah Ohio -), Loïs Openda 6.5 (80. Oussama Darfalou -)

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tobias Pachonik 5, Roy Gelmi 5, Kristopher Da Graca 5, Steffen Schäfer 5; Christos Donis 5, Danny Post 5, Meritan Shabani 5 (79. Yahcuroo Roemer -); Zinédine Machach 6 (79. Simon Janssen -), Giorgos Giakoumakis 6, Torino Hunte 5.5 (65. Jafar Arias 5)

Man of the match: Riechedly Bazoer

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen