ErediVisie: Zørgensen, VVV, Records aan de Rijn en Adrie Dokter

26 oktober 2020, 12:21

Het was een krankzinnig Eredivisie-weekend: de krankzinnige monsterzege van Ajax, het opnieuw weggeven van een zege door AZ, het matige veldspel van het blessuregevoelige Feyenoord en de nederlaag van PSV. Genoeg om over na te praten en dat doen we zoals altijd in onze wekelijkse rubriek ErediVisie, waarin we de opvallendste dingen uit het afgelopen speelweekend bespreken. 

Zørgensen

De ziekenboeg van Feyenoord puilt uit. Na Leroy Fer, Sven van Beek, Robert Bozeník en Luis Sinisterra vielen zondagmiddag ook Joao Teixeira en Nicolai Jørgensen uit. En vooral de nieuwe blessure van de Deense spits baart de Rotterdammers zorgen. "Hij is dit seizoen nog niet inzetbaar voor Feyenoord geweest", verzuchtte Advocaat over de zoveelste blessure van de spits. Sinds zijn eerste zo succesvolle seizoen speelde hij door blessures meer wedstrijden níet dan wel. Zijn lies, knie, voet, hamstring en teen zijn al aan de orde geweest bij Nicolai, die toch voor heel wat Zørgensen heeft gezorgd in Rotterdam-Zuid... 

{image[343214][right-half][]}Verschrikkelijk Verlies Venlo

Het was een verschrikkelijk weekend voor de voetbalclub uit Venlo. Het elftal was duidelijk niet op zijn Post voor Ajax, dat Hunte(d) op de thuisclub. Bij de ploeg van Hans de Koning is er nog flink wat werk aan de sWinkels, waardoor er voorlopig geen Roem(er) inzit voor de Venloënaren. Keeper Delano van Crooy scoorde een forse onvoldoende, Dito voor broer van Crooy en ook Stan speelde geen Dijck van een wedstrijd. Het was een Verschrikkelijk Verlies in Venlo, waar ze voorlopig nog even in zak en Lukas Schmidt zitten. 

Adrie Dokter

Het gaat Willem II dit seizoen nog niet voor de wind. Ondanks een prima transferzomer en het feit dat de succesformatie grotendeels in tact is gebleven, draait het maar heel matig en werd alleen van Heracles Almelo nog maar gewonnen. Dat is mede vanwege de vele blessures: Kwasi Wriedt, Dries Saddiki en Freek Heerkens ontbraken afgelopen weekend, terwijl ook Che Nunnely, Leeroy Owusu, Jordens Peters en Pol Llonch al uit de roulatie hebben gelegen vanwege kwetsuren. Daar kwam dit weekend keeper Robbin Ruiter weer bij, waardoor de zorgen voor trainer Adrie Koster nog niet bepaald zijn verdwenen. Misschien kan trainer Adrie de 's' in zijn achternaam omruilen voor een D en voor even als Dokter in plaats van Koster door het leven gaan… 

Records aan de Rijn

Vloek van Vitesse of Plaag van PSV. Het is maar hoe je het wilt betitelen. 23 jaar zonder overwinning op een tegenstander, waar de Arnhemmers ook nog nooit in GelreDome van PSV hadden gewonnen. Een bizarre statistiek, die uitgerekend uit de boeken werd geschoten zonder de aanwezigheid van publiek. Vitesse is op stoom en dan ook niet voor niets medekoploper met Ajax. Met de zege op PSV evenaarde Vitesse bovendien het clubrecord van vijftien punten na zes Eredivisie-duels uit 1993/1994. In dat seizoen stond Vitesse na zeven duels op achttien punten. Tel daar de nieuwe recordzege van Ajax bij op, waardoor Vitesse de negatieve stempel (12-1 nederlaag tegen Ajax in 1972) ook nog eens kwijtraakte en het regende records aan de Rijn dit weekend.

{image[341415][left-half][]}Het Hof(land) niet maken 

Zes gespeeld, nul zeges en twee punten. Nee, bepaald lekker gaat het niet bij Fortuna Sittard, dat afgelopen zomer op de transfermarkt juist imponeerde. Als dan de trainer zijn ploeg ook nog gaat fileren, is het drama helemaal compleet. Niet voor het eerst dit seizoen voelde Kevin Hofland zich in de steek gelaten door zijn team, na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen. Met termen als 'pissig', 'teneergeslagen' en 'onacceptabel' maakte hij zijn eigen Fortuna niet bepaald het Hof(land). Bij Hofland en Fortuna lijkt zo vroeg in het seizoen nu al de twijfel te zijn toegeslagen en dat kan nooit goed zijn. Misschien kan hij eens polsen bij technisch directeur Sjors Ultee of zijn positie ter discussie staat, of was dat nou zijn assistent?! 

En dan nog even dit...

Beregoede actie

Nicol ai ai Jørgensen

Bart van Hintum > Arjen Robben

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen