Traoré aast na vijfklapper op meer speelminuten bij Ajax

25 oktober 2020, 10:17   Bijgewerkt: 25 oktober 2020, 10:31

Lassina Traoré is er zaterdag in geslaagd om zich in de kijker te spelen bij Erik ten Hag. De spits uit Burkina Faso nam vijf van de dertien goals voor zijn rekening tijdens VVV-Venlo - Ajax en maakte op die manier indruk. Hij hoopt meer speelminuten te krijgen door zijn goede optreden.

"Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben geweest van een historische wedstrijd", aldus de spits tegen het Algemeen Dagblad. Hij sprak van een surrealistische avond. "Zulke uitslagen maak je vooral in de jeugd mee. Je ziet ze wel eens voorbijkomen bij Ajax Onder-12 of Onder-13. De laatste keer dat ik de dubbele cijfers haalde met mijn team moet als kleine jongen ergens in Burkina Faso geweest zijn. Vijf goals maakte ik denk ik twee jaar geleden nog, bij Ajax Cape Town."

Traoré scoorde vorig seizoen twee keer en heeft dat aantal nu in één wedstrijd flink verbeterd. Had hij het gevoel dat het een jeugdwedstrijd was? "Nee, maar ik had wel een beetje te doen met VVV. Ze hadden het al moeilijk, laat staan toen een speler met rood werd weggestuurd." Bij Ajax gaat het al tijden over wie in de spits moet staan. In grote wedstrijden is dat vaak Dusan Tadic, maar als het aan Traoré wordt hij de eerste keus.

"Elke speler wil spelen. Ik ook", zegt de negentienjarige aanvaller. "Ik wacht op het moment en dan pak ik alle minuten die ik krijg om mezelf te laten zien. Ik ben ontzettend blij met deze ongelofelijke wedstrijd. Ik probeer zo door te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen