Buitenlandse media: 'Ajax made VVV-Venlo look like a pub team'

24 oktober 2020, 21:53

De monsterzege van Ajax op bezoek bij VVV-Venlo (0-13) is ook volop het onderwerp van gesprek in buitenlandse media. Een rondje langs een aantal kranten en bladen over de landsgrenzen.

Aangezien Ajax aanstaande dinsdag (21.00 uur) in de Champions League uit speelt bij Atalanta, steekt La Gazzetta dello Sport in op het komende treffen tussen de twee ploegen. De krant heeft ook lof voor Lassina Traoré en waarschuwt Atalanta voor 'de baby uit Burkina Faso'. "Atalanta mag wel oppassen voor de Amsterdamse voetbalmachine."

Het Engelse The Sun spreekt van een 'historic hammering' in Venlo. De krant refereert aan een nieuw record in de Eredivisie, nadat het de 12-1 zege uit mei 1972 tegen Vitesse uit de boeken schoot. Toch weet The Sun ook te melden dat het dat andere record niet wist te verbreken: de 14-0 tegen het Luxemburgse Red Boys Differdange uit 1984-1985 in de UEFA Cup. The Daily Mail schrijft over een 'sensational 13-0 thrasing' waarmee Ajax de Eredivisie herinnert aan haar dominantie. 'They made VVV-Venlo look like a pub team.'

Dan naar Duitsland, waar BILD het heeft over de Rekord-Sieg van Ajax: 'Ein Baller-Bestmarkte in Holland.' Het refereert ook aan het record in de Bundesliga, dat op naam staat van Borussia Mönchengladbach, een 12-0 zege op Borussia Dortmund in 1978. Het blad Kicker zag dat ook oud-Schalke 04-spits Klaas Jan Huntelaar twee keer scoorde 'bei historischem Ajax-Schützenfest'. Ze denken dat er nog wel wat dagen wordt nagepraat over de monsterzege. Ook zagen ze een sterke Jurgen Ekkelenkamp, Antony en Traoré tegen het 'ongelooflijk passieve verdedigende VVV-Venlo'.

Tot slot het Spaanse Marca dat kopt met 'Goleada de record Guinness': een zege voor het Guinness Book Of Records. "Ajax kende geen genade met VVV-Venlo. Erik ten Hag bracht Klaiber, Antony, Ekkelenkamp en Traoré met Atalanta in het vooruitzicht. Merkwaardig genoeg behaalde hij uiteindelijk de grootste overwinning in de geschiedenis van de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen