Linssen ziet 'Büttner-route' wel zitten: Ik hoor ontzettend goede verhalen

Linssen ziet 'Büttner-route' wel zitten: "Ik hoor ontzettend goede verhalen"

15-01-2020 19:31 Laatste update: 19:48
40

Bryan Linssen gaat naar alle waarschijnlijkheid beginnen aan zijn afscheidstournee langs de Nederlandse velden. De 29-jarige Limburger debuteerde in 2008 namens Fortuna Sittard en kwam sindsdien uit voor MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse, maar heeft al aangekondigd zijn aflopende contract in Arnhem liever niet te verlengen.

Zijn ex-ploeggenoot Alexander Büttner was woensdag aanwezig bij de Vitesse-training, maar zal binnenkort aansluiten bij New England Revolution in de Verenigde Staten. Zo'n avontuur lijkt Linssen ook wel wat, laat hij weten aan FOX Sports. "Dat kan voor mij een mooie uitdaging zijn, absoluut."

Büttner is niet de eerste Nederlander die voor een verblijf in de Major League Soccer heeft gekozen, weet Linssen. Ook spelers als Kelvin Leerdam, Maikel van der Werff en Eloy Room hebben de Atlantische Oceaan al overgestoken. "Ik hoor ontzettend goede verhalen, van iedereen. Nu gaat mijn maat Büttner daar ook weer naartoe. Het is wel iets waar ik over na zou denken, als er een mooie club komt."

Linssen en Vitesse hervatten de Eredivisie op zaterdag om 18.30 uur. Zijn oude club Fortuna Sittard is dan de tegenstander.