Tijjani Babangida, oud-voetballer van onder meer Roda JC en VVV, gewond na ongeluk, broer overleden

Tijani Babangida in actie voor Roda JC© 3poot Dries Linssen

Abuja -

Oud-voetballer Tijjani Babangida van Ajax is in kritieke maar stabiele toestand opgenomen in een ziekenhuis na een verkeersongeluk in zijn geboorteland Nigeria. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan verschillende media uit dat land. Zijn broer Ibrahim heeft het ongeluk niet overleefd. De oud-speler van FC Volendam wordt vrijdag begraven.

Redactie

Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Ook de vrouw van Tijjani Babangida en een dienstmeisje zaten met de oud-international in de auto en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De 50-jarige Babangida is volgens de Nigeriaanse voetbalbond bij bewustzijn. Broer Ibrahim Babangida is 47 jaar geworden. Hij voetbalde van 1997 tot 2002 voor FC Volendam en won in 1993 het WK met Nigeria onder 17.

Nol Hendriks

Tijjani Babangida begon zijn loopbaan in Nederland bij Roda JC in 1991. Nol Hendriks ontdekte de Nigeriaan in 1990 toen deze met Jong Nigeria een oefeninterland speelde in Sittard. In eerste instantie achtte Hendriks de talentvolle buitenspeler nog niet rijp voor Roda; hij stalde Babangida daarom twee seizoenen bij VVV. In Venlo was Babangida met zestien doelpunten en de nodige assists op topscorer Maurice Graef een belangrijke schakel in de ploeg die in 1993 de titel in de eerste divisie greep.

Daarna volgden drie succesvolle seizoenen op Kaalheide bij Roda JC waarna Babangida de overstap maakte naar Ajax. Daar stond de buitenspeler, die tevens een huurperiode bij Vitesse kende, tot 2003 onder contract. De nu vijftigjarige won goud met Nigeria op de Olympische Spelen van 1996 en ging met de Super Eagles naar het WK van 1998.

Alle Plus-artikelen lezen?

Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting (1,50 per week) of maandelijkse flexibiliteit (3,50 per week).

Kies digitaal