Blikvangers Roda JC en VVV maken kans op KKD-jaarprijzen

Walid Ould-Chikh (Roda JC)
© Orange Pictures
Diverse blikvangers van Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo maken kans op individuele jaarprijzen in de Keuken Kampioen Divisie.
Roda JC heeft drie nominaties te pakken, VVV is één keer genomineerd.

Ould-Chikh

Walid Ould-Chikh is genomineerd als speler van het jaar. De Roda-middenvelder was dit seizoen tot nu toe betrokken bij 20 doelpunten (twaalf goals, acht assists). In zijn categorie heeft hij concurrentie van Martijn Kaars (Helmond Sport), Henk Veerman (ADO Den Haag) en Romano Postema (FC Groningen).

Trainer

Roda-trainer Bas Sibum is genomineerd als coach van het jaar. Sibum is bezig aan zijn debuutseizoen als hoofdtrainer en kan vrijdag met Roda JC promoveren naar de Eredivisie. Sibum heeft concurrentie van Peter Maes (Willem II), Dick Lukkien (FC Groningen) en Michele Santoni (FC Dordrecht).

Talent

Levi Smans is de VVV-genomineerde in het rijtje, in de categorie beste talent. Smans is dit seizoen de absolute uitblinker bij de Venlonaren. Hij scoorde tot nu toe negen keer en gaf zes assists. De kans is zeer groot dat hij VVV komende zomer verlaat. Basar Önal (De Graafschap), Ringo Meerveld (Willem II) en Shiloh 't Zand (FC Dordrecht) zijn de andere genomineerden.

Doelman

Hoewel hij niet meer de eerste keeper is bij Roda JC, maakt Koen Bucker kans om beste keeper van het seizoen te worden. Bucker stond dit seizoen 17 keer onder de lat en hield zes keer zijn doel schoon. Hij verloor na de winterstop zijn plek aan Calvin Raatsie. Willem II-doelman Joshua Smits uit Middelaar, Hidde Jurjus van FC Groningen en Luca Plogmann (FC Dordrecht) zijn de andere kanshebbers.
De winnaars van de gouden schilden worden bekendgemaakt tijdens een gala-avond op woensdag 15 mei.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!