Rick Kruys: 'Ben blij met dit waardig afscheid van publiek'

VVV wint van Jong Ajax
© Orange Pictures
Met een 2-0 overwinning nam VVV, in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, afscheid van de eigen fans.
Voor trainer Rick Kruys was het bovendien zijn laatste thuiswedstrijd als coach van VVV. Hij vertrekt na dit seizoen bij de Koelclub.

Afscheid

"Dat het op deze wijze kan, is absoluut zeer prettig", vertelt Kruys na afloop. "We hebben op deze manier afscheid waardig afscheid kunnen nemen van onze eigen fans. Die mensen zijn erg belangrijk geweest. Zowel voor het team als voor mij."

Talent

Levi Smans werd vrijdag uitgeroepen tot talent van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is voor mij persoonlijk uiteraard een mooie prijs," aldus de middenvelder uit Herten. "Ik zie het als een erkenning voor mijn ontwikkeling." Ook voor voor Smans was het zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek, hij zal de club waar hij opgroeide gaan verlaten. "Over mijn eigen toekomst kan ik nog niks zeggen, we moeten nog een wedstrijd spelen. Daarna komt mijn persoonlijke verhaal." Zo houdt hij zijn exacte toekomstplannen nog even in het midden.

Kijk hier naar het interview met Pepijn Doesburg
Verdiend
Los van alle persoonlijke elementen won VVV ook nog eens. En dat dit pas diep in de tweede helft tot stand kwam, maakte voor de Venlonaren niet zoveel uit: "Een mooie avond", vond Smans. "Hoewel we goed weg kwamen omdat Jong Ajax zijn kansen niet benutte. Maar over gehele lijn was de overwinning verdiend." Zijn trainer wees nog op de moeizame eerste helft: "In de eerste helft kwam ons probleem weer om de hoek kijken, dat we moeite hebben met kansen benutten."

Revanche

Voor VVV wacht nog één duel, uit tegen MVV. De Maastrichtenaren willen in dat duel een play-offticket bemachtigen. VVV wil revanche op de nederlaag in de eerste wedstrijd van dit seizoen. "We hebben daar inderdaad nog wat goed te maken. Dat er voor de tegenstander nog iets te halen valt, is prima. Maar wij gaan er alles aan doen om een resultaat te halen in De Geusselt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!