VVV-keeperstrainer Rein Baart beoogde opvolger Sander Boschker bij FC Twente

Rein Baart.© Stefan Koopmans

Venlo -

FC Twente heeft Rein Baart op het oog als nieuwe keeperstrainer. De Arnhemmer is dit seizoen actief bij VVV in de eerste divisie en werkte eerder bij RKC samen met de huidige FC Twente-trainer Joseph Oosting.

Jeroen Kapteijns

De oud-doelman van onder meer VVV en Fortuna Sittard was eerder als keeperstrainer actief bij TOP Oss, Vitesse, Go Ahead Eagles en Nederlandse jeugdelftallen. De eerste contacten met Baart zijn gelegd.

Sander Boschker.© ANP / ANP

FC Twente zoekt een nieuwe keeperstrainer omdat Sander Boschker het vereiste diploma niet heeft om die functie te blijven vervullen bij een club die een Europees hoofdtoernooi speelt. FC Twente heeft zich al verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League komend seizoen en ligt op poleposition voor de derde plek, die deelname aan de derde voorronde van de Champions League oplevert in het nieuwe voetbaljaar. FC Twente speelt zondag de uitwedstrijd tegen AZ, de enige overgebleven concurrent. De tukkers hebben daarbij een goede uitgangspositie met een voorsprong van vijf punten.

FC Twente is inmiddels op zoek naar een andere functie binnen de organisatie voor Boschker. De oud-doelman is in beeld om als materiaalman de 67-jarige Jacob Malki op te volgen. Malki heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Lees ook: De vader en broer van VVV-keeperstrainer Rein Baart werden vermoord: ‘Je weet als kind niet wat verlies betekent. Het voelt als een bal die je kwijtraakt’

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger

Alle Plus-artikelen lezen?

Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting (1,50 per week) of maandelijkse flexibiliteit (3,50 per week).

Kies digitaal