Eerste profcontract voor Van Zutphen bij VVV-Venlo

Diego van Zutphen tekent zijn eerste contract bij VVV Venlo
© VVV Venlo
Diego Armando van Zutphen heeft zijn eerste profcontract gekregen bij VVV-Venlo. De 19-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst die hem tot de zomer van 2026 aan de club verbindt.
Het contract omvat tevens een optie voor een extra seizoen.

Jeugdopleiding

Van Zutphen, die zijn voetbalcarrière begon bij VVV-partnerclubs ZSV Zeilberg en SV Deurne, heeft de volledige jeugdopleiding van VVV doorlopen vanaf de O12. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, na al minuten te hebben gemaakt in verschillende oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding.
Hij maakte in februari zijn officiële debuut als rechtsback en centrale verdediger in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Eerste profcontract

Van Zutphen heeft inmiddels tien officiële wedstrijden gespeeld voor de ploeg van trainer Rick Kruys. Met het ondertekenen van zijn eerste contract zet hij de volgende stap in zijn carrière. "Ik ben erg blij dat ik kan tekenen bij deze mooie club”, vertelt de verdediger. "Mijn eerste wedstrijden in het eerste elftal smaken naar meer en ik hoop dat ik een belangrijke speler voor VVV kan worden. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het vertrouwen van de club de komende jaren waar te maken."

'Stormachtige ontwikkeling'

Interim technisch manager Marc van Hintum is blij dat VVV erin geslaagd is om Van Zutphen voor de komende jaren aan de club te binden. "Diego heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarmee heeft hij dit contract zelf afgedwongen. Hoewel hij pas negentien is, maakte hij direct een goede indruk toen het team hem nodig had en hij er moest staan. We zien in Diego dan ook een speler voor de toekomst en zijn blij dat hij de komende seizoenen voor VVV speelt", aldus Van Hintum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!