Ontevreden VVV-fans moeten zich realiseren dat er gewoon niet meer in zit

Ook laagvlieger FC Den Bosch kon opvallend makkelijk scoren in De Koel.© Laurens Eggen

Venlo -

Rick Kruys sprak vol lof over de onvoorwaardelijke steun van de VVV-fans in deze barre tijden. Een deel van die supporters ging afgelopen vrijdagavond echter wel eerder naar huis of klaagde steen en been over de wanprestatie op eigen veld tegen FC Den Bosch: 2-3.

Qasim Hakim

Die kritiek kwam niet uit de lucht vallen. Vier dagen eerder was er al de blamage in Wijdewormer, waar VVV tegen tien man van Jong AZ verloor. Na de nederlagen tegen de promotiekandidaten Roda JC en FC Groningen was het zaak om de resterende vier wedstrijden van dit seizoen te winnen om nog kans te maken op deelname aan de play-offs. Het ging echter al meteen fout in Noord-Holland, waar VVV weliswaar nog op voorsprong kwam via Levi Smans, maar uiteindelijk dus verloor.

Smans

De ploeg van Rick Kruys miste weliswaar bijna de complete achterhoede tegen de Alkmaarse beloften, maar bij een stand van ‘plus één’ - zoals de VVV-coach het noemde - en een man meer mag je nooit meer verliezen. Zelfs niet als je verdedigend kwetsbaar bent en voorin creativiteit mist.

Levi Smans, de beste VVV’er dit seizoen.© Laurens Eggen

In de selectie van Kruys valt er eigenlijk maar één lichtpuntje te noemen: Levi Smans. Hij is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste weken in Venlo. Smans scoorde ook tegen Den Bosch, maar dat was dus weer niet voldoende. „We gaven veel te makkelijk de doelpunten weg en voorin hadden we te veel tijd nodig om tot treffers te komen”, zei de coach.

Lees ook: Levi Smans enige lichtpuntje bij zwak VVV dat klaar is na sof tegen FC Den Bosch: ‘De kans dat ik volgend seizoen nog in de eerste divisie speel is niet groot’

Dat is - buiten de eerste zeven wedstrijden - al het hele seizoen het geval. Die sterke eerste reeks heeft de fans van VVV valse hoop gegeven. Het was niet meer dan een stuiptrekking. Toen de financiële problemen in mei vorig jaar aan het licht kwamen, was het snel duidelijk dat VVV flink de broekriem moest aantrekken. Met als gevolg dat er geen selectie kon worden samengesteld waarmee Kruys verder kon bouwen om richting de top vijf te kruipen, na de zevende plaats van vorig seizoen.

Tussen plek 10 en 14

De selectie van VVV kon voorafgaand aan dit seizoen worden ingeschat om ergens tussen plek tien en veertien te gaan eindigen. Dat zal waarschijnlijk ook gaan gebeuren. Dat meer er niet inzit werd afgelopen vrijdag nog eens duidelijk tegen laagvlieger Den Bosch en gezien de financiële situatie zal dat komend seizoen niet anders worden. Blijven de fans daar genoegen mee nemen? Het is in ieder geval wel de realiteit.

Lees ook: VVV kan play-offs wel vergeten na vierde nederlaag op rij

Teleurstelling bij Thijme Verheijen.© Laurens Eggen

Gerelateerde artikelen