Pareltje Smans kan VVV-Venlo niet behoeden voor nederlaag

Levi Smans in actie bij VVV-Venlo
© Orange Pictures
Ook al maakte kind van de club Levi Smans een geweldig doelpunt voor VVV: de avond eindigde tegen laagvlieger FC Den Bosch in mineur voor de aanvaller. Het talent uit Herten wil nog graag met een goed gevoel afscheid nemen van de Venlose club.
"De laatste twee wedstrijden willen we winnen, voor de club en het publiek." Smans vertrekt aan het einde van het seizoen en zoekt het hogerop. "De kans is klein dat ik volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie speel."
De ploeg van Rick Kruys ging met 2-3 onderuit door een late tegengoal van laagvlieger FC Den Bosch. Het team kreeg genoeg kansen maar ging daar niet goed mee om.

Gentleman

Door de nederlaag is plaatsing voor de play-offs alleen nog theoretisch mogelijk voor VVV. Kruys wordt er moedeloos van. "Het is heel pijnlijk." Vooral in de eerste helft lieten de Venlonaren na om op voorsprong te komen. "Het is een terugkerend probleem. Het is heel knullig dat we net voor rust dat doelpunt weggeven. We knokken ons terug met een geweldige goal, maar daarna geven we het weer zomaar weg." Op de vraag of er te weinig kwaliteit in de ploeg zit, reageert hij als een gentleman. "Ik zal mijn jongens nooit afvallen, zij geven alles. Dit is wat het is."

Niet goed genoeg

Aanvoerder Rick Ketting kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. "Een dramatische avond, we hadden hier gewoon moeten winnen." Het probleem is dat VVV-Venlo te veel kansen nodig heeft voor er een doelpunt valt. "We maken twee doelpunten maar we geven het aan de andere kant zo snel weer weg. Ik voel me daar verantwoordelijk voor als leider van de verdediging." Het VVV-publiek valt niet te benijden met vier nederlagen op rij. "We zijn ze heel dankbaar voor alle steun. Het lag vandaag niet aan de inzet van ons, maar we zijn niet goed genoeg gebleken op de momenten dat het er toe doet."

Winnen

Een mistroostige sfeer in De Koel, aan Rick Kruys en aanvoerder Ketting de taak om dat om te draaien de komende week. En dat is met de huidige vorm van de ploeg een moeilijke opgave. "We willen nog twee keer winnen, dat is het enige dat telt." VVV speelt vrijdag thuis tegen Jong Ajax en sluit het seizoen een week later af in de Geusselt tegen MVV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!