Play-off kansen VVV nihil na nederlaag tegen Den Bosch

VVV-trainer Rick Kruys
© Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in eigen huis verloren van staartploeg FC Den Bosch. De ploeg van Rick Kruys ging met 2-3 onderuit door een late tegengoal.
VVV kreeg genoeg kansen, maar wist niet alle grote mogelijkheden te benutten. Den Bosch was aanvallend een stuk effectiever. Door de nederlaag is plaatsing voor de play-offs alleen nog theoretisch mogelijk voor VVV.

Kruising

VVV begon met drie wijzigingen aan het thuisduel tegen FC Den Bosch. Rick Ketting en Moreno Rutten keerden terug in de verdediging en Mohammed Odriss kreeg de voorkeur op het middenveld. VVV was beter in de eerste helft en dicteerde het spel in de eigen Koel. De ploeg van Rick Kruys kreeg ook kansen op de openingstreffer. Een schot van Elias Sierra vloog net over de kruising en een volgend schot van de Belg ging naast. Ook Thijme Verheijen en Levi Smans kregen kansen op de 1-0. Verheijen zijn schot belandde niet tussen de palen en Smans zijn schot werd gered door Den Bosch-doelman Krisztian Heygi.

Fout

De Bosschenaren stelden er aanvallend nauwelijks iets tegenover, maar kwamen op slag van rust toch op voorsprong. Jaron Vicario profiteerde van een fout in de VVV-opbouw en faalde niet oog in oog met VVV-goalie Delano van Crooij: 0-1.

Gelijkmaker

Kort na rust scoorde VVV de gewenste snelle gelijkmaker. Na een dribbel schoot Smans prachtig binnen: 1-1. Lang kon VVV niet genieten van die voorsprong, want nog geen twee minuten later werd het 1-2 via Anass Salah-Edine. Bijna besliste Kacper Kostorz de wedstrijd. Het schot van de Den Bosch-spits spatte uiteen op de lat. Bij het ingaan van het slotkwartier kwam VVV op gelijke hoogte. Smans legde uit een vrije trap de bal perfect op het hoofd van Michalis Kosidis, die binnen kopte.

Jacht

VVV jaagde in het slotkwartier op de overwinning, maar vlak voor tijd viel de bal aan de verkeerde kant binnen. Kostorz werkte de 2-3 binnen en bezorgde Den Bosch de overwinning.

Play-offs

VVV staat na de nederlaag op de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op een play-offplek is vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week speelt de ploeg van Rick Kruys thuis tegen Jong Ajax.