Lammers baalt van ontslag: 'Ik denk dat ik het misschien nog wel beter had gedaan'

Lammers baalt van ontslag: 'Ik denk dat ik het misschien nog wel beter had gedaan'

26 maart - 14:16
16

John Lammers baalt nog steeds van zijn ontslag bij Heracles Almelo. De oefenmeester gaat na dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij VVV-Venlo, maar hij had graag het seizoen afgemaakt in Almelo. 

Lammers werd in december 2023 ontslagen bij Heracles Almelo wegens de tegenvallende resultaten in de Eredivisie. De club stond op dat moment veertiende, de positie waar de club ook nog altijd staat onder leiding van Erwin van de Looi. "Ik denk dat ik het misschien nog wel beter had gedaan met het materiaal dat ze nu hebben", aldus Lammers in gesprek met ESPN. "Ik had van tevoren gezegd dat Jizz (Hornkamp, red.) zou terugkomen. Die is heel belangrijk. Als je een of twee dingen verandert, denk ik dat we hoger hadden gestaan dan nu."

Het valt voor Lammers uiteraard niet te bewijzen dat hij het beter had gedaan dan Van de Looi. "En dat is ook niet mijn taak. Je kunt dat niet meer veranderen en dat moet je ook niet willen", aldus de zestigjarige trainer, die graag nog had laten zien wat hij in petto had. "Dat vind ik het ergste, de teleurstelling dat je niet hebt kunnen laten zien wat je voor ogen hebt."

De manier waarop Lammers moest vertrekken bij Heracles Almelo zorgt voor een zure nasmaak bij de oefenmeester. Echter overheest wel het positieve gevoel. "Ik heb daar een heel mooie tijd gehad", legt hij uit. "Ik heb fantastische mensen leren kennen, ik ben kampioen geworden met meer dan honderd doelpunten. Van die andere dingen probeer ik te leren."

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!