Nieuwe uitnederlaag VVV: 'We waren niet top'

Teleurstelling bij VVV-trainer Rick Kruys © Orange Pictures
"Je weet dat je top moet zijn en als je dat niet bent wordt het lastig." VVV-aanvoerder Rick Ketting trok na een 2-0 nederlaag bij Willem II de juiste conclusie over de wedstrijd van de Venlonaren tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.
De tweede nederlaag op rij voor VVV, dat steeds meer een uitsyndroom begint te ontwikkelen.

Steady

"Ze waren een maatje te groot voor ons", concludeerde trainer Rick Kruys na afloop. VVV had inderdaad niet veel in te brengen in Tilburg. Willem II kwam na 19 minuten op voorsprong en had daardoor de zo gewenste snelle voorsprong en na een eigen doelpunt van Ketting vlak na rust was de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig beslist. "Het is een hele goede ploeg aan de bal. Ze komen op voorsprong, geven weinig weg, zijn heel steady en kwalitatief zowel als team als individueel een goede ploeg", beschreef Ketting Willem II in een paar zinnen.
Bekijk de reactie van Roel Janssen na het duel in Tilburg:

Eindfase

Dat VVV zaterdagavond verloor in Tilburg is geen grote schande, maar VVV liet aanvallend te weinig zien, vond ook Kruys. "Er waren fases dat we er goed doorkwamen, maar in de eindfase schoten we tekort. We hebben wel kleine kansjes gehad, maar helaas lukte het niet."

Passief

Ketting was na afloop vooral teleurgesteld over de eerste helft: "Ik vond ons de eerste helft niet goed. Ik vond ons heel passief en heel weinig doen om aan de bal te komen. De keren dat we er doorheen kwamen brachten we niet genoeg kwaliteit in de aanval." De VVV-aanvoerder maakte na rust dus een eigen doelpunt. "Voor mijn gevoel kwam ik in een 2 tegen 1 situatie terecht voor de goal en dat mag nooit. Ik doe er alles aan om die bal weg te werken. Het is niet voor de lol dat ik 'm in eigen doel schiet."

Uitduels

En zo begint VVV toch wel een uitsyndroom te ontwikkelen. De laatste overwinning op vreemde bodem was op 10 november bij FC Eindhoven. Sindsdien speelde de ploeg van Kruys negen uitduels. Zes keer werd er verloren, drie keer werd er een punt gepakt. "Vorige week denk ik dat je een behoorlijke pot speelt en als je dan wint is het uitsyndroom weg. Ik denk dat we hier vandaag niet over een uitsyndroom hoeven spreken. Hier speel je tegen een koploper, die beter is", reageert Ketting op de matige resultaten in uitwedstrijden.

Play-offs

Door de nederlaag tegen Willem II zakt VVV naar de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het lijkt een spannende strijd om het laatste play-offticket te worden. "We hebben nog zeven wedstrijden te gaan. Ik zeg niet dat we ze allemaal gaan winnen, maar als je veel punten pakt heb je gewoon nog een kans", zegt Ketting over de play-offkansen. Komende vrijdag is het voor VVV in ieder geval belangrijk om drie punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden. "Daar gaan we wel voor vechten, maar garanties krijg je nooit in het voetbal", sluit Ketting af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!