Geen eer te halen voor VVV bij Willem II

Het wordt moeilijk voor Kruys om met VVV de play-offs te halen © Foto Orange Pictures
VVV-Venlo kreeg in Tilburg geen kans tegen de koploper Willem II. De Venlose ploeg ging met 2-0 van het veld.
Het wordt voor de afscheid nemende trainer Rick Kruys een stuk moeilijker om met zijn ploeg in het restant van deze competitie de play-offs te halen.

Achterstand

De geschorste Simon Janssen werd vervangen door Diego van Zutphen. En op de plek van spits Michalis Kosidis, opgeroepen voor Jong Griekenland, speelde Pepijn Doesburg. VVV bleef in het eerste kwartier zonder problemen overeind. Maar niet veel later ging het mis voor de Venlonaren. In de 18e minuut profiteerde Jeredy Hilterman van balverlies. Hilterman ging alleen op de uitlopende Delano van Crooij af en verschalkte de VVV-goalie met een stiftje.

Ontevreden

VVV kwam regelmatig op de helft van de tegenstander maar creëerde weinig. De gevaarlijkste momenten speelden zich af voor het VVV-doel, vooral in de laatste minuten voor de rust. Pogingen van Verreth, Oosting en Svensson gingen naast, over of werden gepakt door Van Crooij. De ploegen gingen rusten met die 1-0 stand. VVV-trainer Rick Kruys kon niet tevreden zijn met hetgeen zijn ploeg had laten zien.

E.D.

De tweede helft begon voor VVV zo mogelijk nóg slechter. Bij de eerste aanval na rust van Willem II tikte aanvoerder Rick Ketting een voorzet in eigen doel, 2-0 (47'). Kruys greep in en wisselde drie spelers. Magnus Kaastrup, Doesburg en Thijme Verheijen gingen eraf, Milan Robberechts, Mohammed Odriss en Martijn Berden kwamen in het veld. VVV-middenevelder Richard Sedlacek kreeg een heel goede mogelijkheid maar zonder resultaat. VVV kon het Willem II niet moeilijk maken en zakt naar de 11e plaats.
VVV heeft na 31 wedstrijden 42 punten, evenveel als Cambuur (10e) en de nieuwe nummer negen, FC Emmen. Die ploeg heeft echter nog één wedstrijd in te halen thuis tegen FC Groningen.