Evan Rottier scoort voor Eindhoven tegen Willem II
NOS Voetbal

Willem II wint ook niet in tweede speelronde, nu nederlaag tegen Eindhoven

Het uit de eredivisie gedegradeerde Willem II kent een valse start in de Keuken Kampioen Divisie. Uit bij FC Eindhoven wist de ploeg van Kevin Hofland opnieuw niet te winnen, FC Eindhoven maakte ver in blessuretijd de 2-1 en klopte de Tilburgers.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Ook in de tweede Brabantse derby van het seizoen wist Willem II niet te imponeren.

Thuisploeg Eindhoven scoorde na 23 minuten via Evan Rottier. Het duurde lang voordat Willem II wat terug kon doen, pas een kwartier voor tijd kwamen de Tricolores terug in de wedstrijd. Daniel Crowley scoorde vlak nadat de deze week aangetrokken Michael de Leeuw was ingevallen.

Pol Llonch leek in de blessuretijd de winnende te maken voor Willem II. Zijn schot ging via de lat tegen de grond, maar volgens de arbitrage was de bal de lijn niet gepasseerd. Uiteindelijk werd er toch gescoord in blessuretijd. Pjotr Kestens bezorgde de ploeg van coach Rob Penders in extremis de winst door in de 95e minuut de winnende te scoren.

PEC foutloos

PEC Zwolle is na twee wedstrijden nog zonder puntverlies. In Velsen werd Telstar met 5-0 verslagen.

PEC, met aanwinst Haris Medunjanin negentig minuten op de bank, kwam snel op voorsprong. Chardi Landu maakte al in de tweede minuut de 0-1. Binnen het kwartier besliste Apostolos Vellios de wedstrijd al door de 0-2 te maken.

PEC-doelman Schendelaar viert feest, hij hield de nul en gaf een assist

Landu maakte nog voor rust ook de 0-3, de assist kwam via een lange trap van keeper Jasper Schendelaar. In de tweede helft maakten de Duitser Luis Görlich en Thomas van den Belt nog de 0-4 en de 0-5

Eerbetoon

Bij Telstar droegen de spelers bij het betreden van het veld shirt met een eerbetoon aan Donny van Iperen erop. De oud-speler van Telstar ligt in coma na een botsing met de keeper van de tegenstander tijdens een wedstrijd van zijn Moldavische club FC Zimbru. De voetballer wordt zaterdag overgebracht naar Nederland.

Het speciale shirt voor Donny van Iperen

Een opmerkelijk moment bij de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax. Daar kregen de Limburgers een wel heel opmerkelijke penalty. Keeper Sten Kremers van Jong Ajax had redding gebracht en ving de bal. Kik Pierie had dat even gemist en dacht dat zijn ploeg een vrije trap mocht nemen.

Toen Kremers de bal in het spel bracht pakte Pierie de bal in zijn handen en legde deze op de vijfmeterlijn voor een vrije trap. Hands dus! En dus kon scheidsrechter Ruperti niks anders doen dan een strafschop geven aan Roda. De penalty werd benut door Dylan Vente, die zijn ploeg zo op een 1-0 voorsprong zette. Het bleek uiteindelijk de winnende goal.

Valse start De Graafschap

Siem de Jong stond voor het eerst in de basis bij De Graafschap. Hij was na een halfuur spelen tegen VVV dicht bij een treffer, maar zijn schot van afstand ging net over het doel. De Doetinchemse ploeg van trainer Adrie Poldervaart verloor ondanks de aanwezigheid van De Jong met 1-2 en staat na twee speelrondes nog op nul punten.

VVV Venlo van trainer Rick Kruys heeft nu zes punten uit twee wedstrijden.