Levi Smans enige lichtpuntje bij zwak VVV dat klaar is na sof tegen FC Den Bosch: ‘De kans dat ik volgend seizoen nog in de eerste divisie speel is niet groot’

Levi Smans, hier op weg naar zijn doelpunt, was het enige lichtpuntje voor VVV op een verder wederom teleurstellende avond.© Laurens Eggen

Venlo -

Het 2-3 verlies tegen FC Den Bosch vrijdagavond kwam keihard aan voor VVV. De ploeg van Rick Kruys kan door de nederlaag de play-offs wel vergeten. Niemand gelooft nog in een wonder.

Qasim Hakim

Er is nog een theoretische kans om de play-offs te halen voor VVV, maar dat is het dan ook. De ploeg van Rick Kruys is afhankelijk van MVV, Helmond Sport, Cambuur en Emmen en moet dan zelf twee keer winnen. Het is zo goed als voorbij. „Dat kun je wel zeggen”, zei een zwaar teleurgestelde Levi Smans na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch. De middenvelder kon na de aanslag op hem afgelopen maandag in Wijdewormer toch spelen. De schade van de trap van Jong AZ-speler Lewis Schouten op zijn gezicht viel uiteindelijk mee. „Ik ben met mijn vader naar het ziekenhuis gereden. Er hoefde niets gehecht te worden.” Smans speelde tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch wel met een gebitsbeschermer.

Kort na de prachtige 1-1 van Levi Smans zette Salah Oulad M’Hand FC Den Bosch weer op voorsprong.© Laurens Eggen

Prachtig doelpunt

De smaakmaker van de Venlonaren speelde zoals hij eigenlijk altijd doet: hard werkend en op zoek naar openingen met zijn dribbels. De 21-jarige Hertenaar was ook degene die de mensen in De Koel nog even op de banken kreeg. Nadat VVV door gestuntel van Stan Henderikx en Rick Ketting, hetgeen leidde tot een Bossche treffer van Jaron Vicario, in de eerste helft op achterstand was gekomen, stelde Smans snel in de tweede helft nog orde op zaken. Met een prachtig schot dat in de kruising belandde, zorgde hij voor de 1-1. Smans trok vanaf links naar binnen en haalde met zijn rechter uit. Het was alweer zijn negende van het seizoen. Daarnaast was Smans verantwoordelijk voor de assist op de 2-2 van Michalis Kosidis. VVV ging op jacht naar de winnende treffer, maar het was Kacper Kostorz van Den Bosch die zich kroonde tot matchwinnaar door de 2-3 binnen te schieten. „We gaven veel te makkelijk de doelpunten weg”, treurde Smans die hoogstwaarschijnlijk aanstaande vrijdag zijn laatste wedstrijd in De Koel speelt als Jong Ajax op bezoek komt. De middenvelder staat onder meer in de belangstelling van Heerenveen en Roda JC. „De kans dat ik volgend seizoen nog in de eerste divisie speel is niet groot”, zei hij na afloop.

Elias Sierra verbergt uit frustratie zijn hoofd in het shirt.© Laurens Eggen

Kruys

VVV-coach Rick Kruys beseft ook dat het vrijdag een zekerheid van 99,9 procent zijn laatste duel in De Koel is. Of er moet zich dus nog een wonder voltrokken. „Nee, daar ga ik niet vanuit. Het was weer een repeterend verhaal. We hadden veel te veel tijd nodig om voorin tot doelpunten te komen en achterin gaven we de kansen weg”, somberde de coach. „Ik hoop wel dat ik mijn tijd in Venlo op een waardige manier kan afsluiten. Dat verdienen de fans van VVV namelijk. Het is een geweldig publiek dat ons blijft steunen.” De toekomst van Kruys zelf is onduidelijk. De Utrechter sprak met Almere City en Heerenveen, maar beide clubs zijn in vergaande onderhandeling met respectievelijk Robin van Persie en Hedwiges Maduro. In Venlo heeft Kruys zoals bekend in John Lammers een opvolger. De vraag is of de nieuwe coach überhaupt een ploeg op de been krijgt die mee kan gaan doen voor een ticket in de play-offs. Kruys: „Voor het seizoen was het duidelijk dat het dit jaar heel moeilijk zou gaan worden om de play-offs te halen. Dat is gebleken.”

Gerelateerde artikelen