Levi Smans (VVV) is hersteld van blessure en kan spelen tegen FC Den Bosch

Levi Smans na zijn doelpunt tegen Jong AZ.© Pro Shots -Vincent de Vries

Venlo -

Levi Smans is vrijdagavond (20.00 uur) inzetbaar voor VVV in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De aanvaller is voldoende hersteld van zijn hoofdblessure die hij maandagavond opliep in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Jong AZ.

Qasim Hakim

„Levi heeft alleen de dag na de wedstrijd niet meegetraind. Voor de rest wel. Hij is gewoon inzetbaar”, gaf VVV-coach Rick Kruys te kennen. Smans kreeg in de wedstrijd tegen Jong AZ jongstleden maandag een trap in zijn gezicht van tegenstander Lewis Schouten die meteen met rood kon vertrekken.

Naast Smans keert ook Moreno Rutten terug van een blessure. Roel Janssen is daarentegen nog steeds niet van de partij. De centrale verdediger wordt weer vervangen door Stan Henderikx. Of Martijn Berden fit genoeg is, valt nog te betwijfelen. Kruys: ,,Martijn kan in ieder geval niet starten.”

Lees ook: Roel Janssen kan sinds geboorte Luna beter relativeren: ‘Vroeger was na een verlies mijn hele weekend naar de klote’

VVV moet de resterende wedstrijd winnen om nog eventueel kans te maken op een ticket in de play-offs. De drie achtereenvolgende nederlagen tegen Roda JC, FC Groningen en Jong AZ hebben de Venlonaren teruggeworpen naar plek dertien met een achterstand van vijf punten op nummer negen MVV dat op een play-offplek staat, omdat Jong AZ de achtste positie bezet. „Het enige wat we kunnen doen is zelf alles winnen en hopen dat de concurrentie punten morst.”

VVV: Van Crooij: Rutten; Ketting, Henderikx, Simon Janssen; Sedlacek, Sierra, Smans; Kaastrup, Kosidis en Verheijen.

Niet inzetbaar: Timber, Roel Janssen (geblesseerd). Twijfelachtig: Martijn Berden.

Gerelateerde artikelen