Kruys snoeihard na VVV-nederlaag: 'Wanprestatie'

VVV-trainer Rick Kruys
© Orange Pictures
VVV-trainer Rick Kruys had geen moeite om duidelijk te zijn na afloop van de verloren wedstrijd tegen Jong AZ. "Dit is een wanprestatie. Ik had het idee dat we er niet 100 procent voor gingen." VVV stond tegen tien man van Jong AZ met 1-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 2-1.
Daardoor is een plek in de play-offs ver weg voor de Venlonaren.

Weggegeven

Minuut vier in Wijdewormer. Lewis Schouten krijgt volkomen terecht een rode kaart na een trap in het gezicht van Levi Smans. Toch speelt Smans de eerste helft nog uit en komt VVV op voorsprong via diezelfde Smans. De Venlonaren lijken zich te mengen in de strijd om een plek in de play-offs, maar in de tweede helft wordt alles uit handen gegeven. "De play-offs zijn ver weg en op dit moment maak je daar absoluut geen aanspraak op", is Kruys duidelijk in zijn oordeel.

Dikke lip

In de tweede helft stond Smans niet meer op het veld. "In de rust zat hij met een dikke lip, helemaal van slag en huilend", zegt Simon Janssen, die het achteraf gezien onverantwoord vond dat Smans nog de eerste helft uitspeelde. "Levi is voorin misschien wel de allerbelangrijkste speler voor ons. Dus als hij wegvalt, merk je dat we hem missen. Ik baal er wel van dat we niet voor hem hebben gewonnen", aldus Janssen.
Bekijk het interview met Martijn Berden na afloop van de wedstrijd in Wijdewormer:

Ideaal scenario

VVV kreeg in Wijdewormer het ideale scenario voorgeschoteld wat je wil hebben in een uitwedstrijd tegen een beloftenploeg: een snelle rode kaart voor de tegenstander en een relatief vroege voorsprong. Maar de Venlonaren verloren de grip in de tweede helft. "Tuurlijk voel je je machteloos, want je bent ook verantwoordelijk", zegt Kruys. Dat Smans uitviel en dat VVV met een fors gewijzigde verdediging speelde, daar wil Kruys niks van weten. "Er zijn altijd punten die je kan aanhalen, maar dan nog moet je veel beter voor de dag komen. Ik ben enorm teleurgesteld."

Echte wil

De VVV-trainer zag dat de echte wil ontbrak om de laatste strohalm richting de play-offs te grijpen. "Ik neem mijn ploeg het meest kwalijk dat ze het hebben laten afweten in persoonlijke duels, het makkelijk weggeven van goals en de echte wil om er écht nog iets van te maken. Ik had het idee dat we er niet 100 procent voor gingen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik mezelf altijd recht in de spiegel kan aankijken omdat ik alles voor VVV doe. Dat je deze cruciale momenten laat zien dat je een man bent, dat heb ik gemist bij een aantal." Kruys omschreef het duel als een wanprestatie, iets waar Janssen zich bij aansluit. "Als je met tien man hier niet kan winnen is het een wanprestatie."

Play-offs

Met vijf punten achterstand op een play-offplek en nog drie wedstrijden te gaan, maakt VVV een flinke pas op de plaats. "We willen de volgende drie potjes goed afsluiten en drie keer winnen. Misschien is dan nog wat mogelijk, maar ik vind het heel lastig om nu over de play-offs te praten", besluit Janssen. Die komende duels zijn FC Den Bosch (thuis), Jong Ajax (thuis) en MVV (uit). Te beginnen komende vrijdag tegen de Bosschenaren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!