Blamage VVV bij Jong AZ. En vader Smans bracht zoon Levi naar het ziekenhuis om lip te hechten

Levi Smans heeft de 0-1 gescoord en zou zich later in het ziekenhuis melden.© Pro Shots

Wijdewormer -

VVV is er opnieuw niet in geslaagd te winnen van angstgegner Jong AZ. In Wijdewormer werd het 2-1 voor de thuisploeg terwijl de Venlonaren bijna het hele duel met één mannetje meer speelden.

Jack Martens

Er zijn maar weinig ploegen waar VVV nog nooit van wist te winnen, maar Jong AZ is daar na acht ontmoetingen nog altijd eentje van. Zelfs gisteravond toen de thuisploeg al na vier minuten met tien man kwam te staan na een aanslag op Levi Smans, slaagde VVV er niet in om ook maar iets klaar te krijgen tegen de Alkmaarders. De ploeg van Rick Kruys kwam nog op voorsprong door een knappe goal van diezelfde Smans in de 19de minuut, maar dat was dan ook het enige hoogtepunt aan Venlose zijde.

Lees ook: Gigantisch pak slaag voor beloften VVV

Pepijn Doesburg van VVV heeft het aan de stok met Loek Postma,© Pro Shots

Karatetrap

Dat Smans op dat moment nog op het veld stond, mag best een klein wonder worden genoemd. De behendige middenvelder bleef minutenlang op de grond liggen na de karatetrap in zijn gezicht van Lewis Schouten, maar na verzorging ging hij toch - ondanks een flinke scheur in de lip - verder. In het restant van de eerste helft schudde Smans meermaals met zijn hoofd, wat erop duidde dat hij verre van fit meer was. In de rust wisselde Rick Kruys zijn beste speler alsnog. Kruys: „Ik heb aan Levi gevraagd of hij verder kon. Ik had op dat moment geen signalen gekregen van hem of de medische staf dat hij gewisseld moest worden.”

Lees ook: Roel Janssen verlengt contract met een jaar bij VVV

Ziekenhuis

Terwijl de tweede helft alweer aan de gang was, meldde een zichtbaar aangeslagen Smans zich op de tribune van het AFAS Trainingscomplex. In het voorbijgaan liet hij weten zich misselijk te voelen. Pa Smans die ook aanwezig was, werd vervolgens geroepen omdat er koers moest worden gezet richting ziekenhuis. „Om de lip te hechten”, liet een woordvoerder van VVV desgevraagd weten.

Simon Janssen en Jayden Addai in duel.© Pro Shots -Vincent de Vries

Gelegenheidsaanvoerder Simon Janssen gaf na afloop van het duel toe dat het onverantwoord was om Smans nog verder te laten spelen. „In het kleedlokaal moest hij huilen en had een flinke scheur in de lip. Daar baal ik nog het meeste van. Dat we voor hem niet hebben kunnen winnen.”

Volgens Janssen had VVV een erbarmelijke prestatie geleverd. Hij miste bij zijn teamgenoten vuur en passie. „Alle ballen die we van achteruit naar voren gaven, kwamen net zo hard weer terug. We konden de bal gewoon niet vasthouden, kwamen niet in de duels. Ik had me er vandaag meer van voorgesteld. Had echt het idee dat we hier iets konden halen.”

Enoch Mastoras probeert Magnus Kaasstrup (r) tegen te houden.© Pro Shots

Teleurgesteld

Kruys trok na afloop het boetekleed aan. „Ik neem mijn verantwoordelijk voor deze blamage want ik ben de trainer. Maar, ik ben wel heel teleurgesteld. We stonden plus één, maar het leek soms wel omgekeerd. We misten de échte passie.” VVV raakte zo weer verderop in de strijd om nacompetitie. Iets waar Janssen het helemaal niet over wil hebben. „Als je zo’n wanprestatie levert, dan verdien je het misschien wel helemaal niet.” Kruys wilde de handdoek nog niet gooien. „Het gat is inmiddels heel groot, maar we hebben nog drie wedstrijden te gaan.”

Gerelateerde artikelen