Forse misstap VVV tegen tiental Jong AZ

VVV verliest van Jong AZ
© Orange Pictures
VVV heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door in Noord-Holland te verliezen van Jong AZ: 2-1.
Daardoor lijkt deelname aan de play-offs verder weg dan ooit. Het gat met de nummer acht, dat is nu MVV, is vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Onthoofd

De man van de eerste helft was Levi Smans. Na vier minuten werd hij bijna onthoofd door AZ-verdediger Lewis Schouten. Hij kon direct inrukken en het was een wonder dat Smans verder kon. De manmeersituatie leverde ruim een kwartier later de openingstreffer op voor de Venlonaren. Uitgerekend Levi Smans was de man die een kleine solo met een beslissend tikje afrondde: 0-1.

Vervanger

VVV kon vervolgens niet meer echt door drukken en kwam nog tweemaal goed weg toen Ernest Poku gevaarlijk doorbrak, maar doelman Delano van Crooij tot tweemaal toe zijn doel goed verkleinde. Na de pauze keerde Smans in elk geval niet meer terug, Magnus Kaastrup was zijn vervanger. Het tiental van AZ kreeg in de loop van de tweede helft meer grip op het duel. Na ruim een uur liet linksback Simon Janssen zich kinderlijk uitspelen en schoot Denso Kasius de bal diagonaal binnen: 1-1. Een kwartier voor tijd was het drama compleet toen Jayden Addai de talenten uit Alkmaar vanaf de strafschopstip naar de overwinning schoot. Als verzachtende omstandigheid mocht Kruys aanvoeren dat hij moest improviseren in met name de achterhoede. Het maakte de nederlaag niet minder pijnlijk.

Geschiedenis

Winnen van het best presterende beloften-team op het jeugdcomplex van Wijdewormer is niet velen gegeven. Alleen Willem II, FC Groningen, ADO Den Haag en NAC lukte dat eerder dit seizoen. VVV won echter nog nooit de geschiedenis van de talenten uit Alkmaar. Het schema voor de resterende wedstrijden leidt Kruys en zijn team nog langs Jong Ajax en MVV.
Vrijdagavond ontvangt VVV eerst in stadion De Koel FC Den Bosch. Aftrap van dat duel is om 20:00 uur en de wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!