VVV profiteert niet van vroege rode kaart en verliest opnieuw van Jong AZ

© Vincent de Vries

Wijdewormer -

VVV is er opnieuw niet in geslaagd punten te pakken tegen Jong AZ. De Venlonaren kregen door een vroege rode kaart van de thuisploeg de uitgelezen kans om voor het eerst de jongelingen van AZ te verslaan, maar werden door tien man aan alle kanten voorbij gelopen. Het duel eindigde in 2-1.

Jack Martens

Het duel op het trainingscomplex van AZ werd al na vier minuten stilgelegd vanwege een zware overtreding op Levi Smans. Lewis Schouten kwam onbesuisd in bij de smaakmaker van VVV die daarbij hard tegen het hoofd werd geraakt. Schouten kreeg rood en Smans bleef lang liggen, maar na intensieve behandeling op het veld stond hij na zo’n vijf minuten toch weer op. Waar iedereen in Wijdewormer er eigenlijk al vanuit ging dat de zichtbaar gehavende Smans niet verder kom, liet trainer Rick Kruys hem staan.

Smans

Verantwoord of niet: het wierp niet veel later wel zijn vruchten af. Ondanks het feit dat Smans in de eerste 45 minuten zichtbaar last had van misselijkheid, was uitgerekend hij verantwoordelijk voor de openingstreffer. Op fraaie wijze dribbelde Smans in de 19e minuut voorbij een aantal spelers van Jong AZ waarna hij koelbloedig de bal voorbij doelman Owusu-Oduro schoof.

VVV had na het doelpunt weinig in de melk te brokkelen. De thuisploeg had ondanks een mannetje minder vrijwel de gehele eerste helft het overwicht. De Venlonaren mochten zich gelukkig prijzen dat ze met een voorsprong gingen rusten.

Misselijkheid

In het kleedlokaal werd duidelijk dat Smans niet verder kon. De aanvallende middenvelder had last van misselijkheid en een flinke scheur in de lip waarna de staf besloot hem te vervangen door Magnus Kaastrup.

Zonder Smans werd het spel van VVV er niet beter op. Sterker nog: de jongelingen van AZ legden de elf uit Venlo hun wil op. Dat resulteerde na 65 minuten in de gelijkmaker. Simon Janssen liet zich eenvoudig uitspelen door Denso Kasius die vanuit een moeilijke positie Delano van Crooij door de benen wist te verschalken.

Voor VVV werd het al snel van kwaad tot erger toen Jong AZ in de 75ste minuut een onterechte penalty kreeg. De strafschop werd benut door Jayden Addai. In het restant maakte VVV geen seconde aanspraak meer op de gelijkmaker waardoor VVV er opnieuw niet in slaagde te winnen van de Alkmaarders.