John Lammers volgt Rick Kruys op als trainer VVV-Venlo

John Lammers (midden) tekent zijn contract bij VVV. Naast hem interim technisch manager Marc van Hintum (links) en interim algemeen directeur Ruud Timmermans (rechts) © VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft dinsdag de trainer voor het aankomend seizoen gepresenteerd: John Lammers.
De oud-speler van de club zet bij VVV zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2026. Naast zijn functie als trainer zal Lammers van 1 juni 2024 tot 1 januari 2025 ook onderdeel zijn van het technisch hart van VVV.

Kampioen

Lammers is clubloos sinds hij in december werd ontslagen door eredivisionist Heracles Almelo. Vorig seizoen werd Lammers met de Heraclieden nog kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Eerder was hij hoofdtrainer bij Excelsior, FC Eindhoven en het Deense Esbjerg fB. Verder coachte hij onder meer Jong Vitesse, waar hij enkele jaren samenwerkte met toenmalig hoofd scouting Marc van Hintum. Van Hintum is nu technisch eindverantwoordelijke bij VVV.

Jonge spelersgroep

"VVV wil graag verzorgd en aanvallend voetbal spelen en dat spreekt me erg aan", zegt Lammers in een eerste reactie op de clubwebsite. "Ik ken de situatie van de club en weet dat ik met een relatief jonge spelersgroep ga werken, maar ik zie het juist als een hele mooie uitdaging om spelers beter te maken en het maximale uit deze selectie te halen. Daarnaast is het natuurlijk extra bijzonder dat ik hier zelf ook gespeeld heb en het gevoel was dan ook direct goed. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen bij VVV aan de slag te gaan.”

Verbinder

Interim technisch manager Marc van Hintum is blij dat VVV een snelle opvolger heeft gevonden voor Kruys. "John is bekend met de cultuur van de club en heeft veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Bovendien kent hij de Keuken Kampioen Divisie natuurlijk goed. Daarnaast is John een echte verbinder en iemand die veel ervaring heeft met jonge getalenteerde spelers. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten als trainer én met zijn persoonlijkheid de juiste man voor VVV is”, aldus Van Hintum. Lammers zal in het technisch hart nauw samenwerken met Van Hintum, die per 1 juni 2024 terugkeert in zijn functie als hoofd scouting.

Speler

De nu 60-jarige Lammers kwam als speler één jaar voor VVV uit. Dat deed hij tussen 1986 en 1988, op eredivisie-niveau. In 50 officiële duels scoorde hij 17 keer voor de club. Lammers was niet de enige gegadigde voor de vacature bij VVV. Zo gaf MVV-coach Maurice Verberne ook aan open te staan voor een overstap naar Venlo.

Kruys

VVV moest op zoek naar een nieuwe trainer, omdat de huidige coach Rick Kruys enkele weken geleden aangaf zijn contract niet te willen verlengen. Kruys zint op een nieuwe trainersklus bij een eredivisieclub. Naar verluidt zou hij kandidaat zijn om bij SC Heerenveen trainer Kees van Wonderen op te volgen.

Play-offs

VVV staat op een elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met 42 punten uit 31 duels. Met nog zeven speelrondes te gaan zijn de Venlonaren volop in de race om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!